katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajka z rzodkiewką porem i majonezem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie do przygotowania jajeczka z wiosenną nutką. Smaczne dla gości albo na śniadanie czy też kolację.

Jajka z rzodkiewką porem i majonezem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajka z rzodkiewką porem i majonezem

 

  • jajka 7 szt
  • rzodkiewka 7-8 szt
  • pokrojony por 2 łyżki
  • natka pietruszki 2-3 gałązki
  • majonez ok 5 łyżek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z rzodkiewką porem i majonezem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy każde jajko wzdłuż na połowy. Oprószamy solą i pieprzem. Rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy dowolnie, a u mnie w zapałkę czy słupeczki.

Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i drobno kroimy.

Rzodkiewkę, por i natkę pietruszki łączymy majonezem, doprawiamy do smaku i wykładamy na połówki jajek.
Jajka z rzodkiewką porem i majonezem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Jajka z rzodkiewką porem i majonezem
Obrane jajka kroimy na połowy i oprószamy sola i pieprzem.
Jajka z rzodkiewką porem i majonezem
Umytą o osuszoną rzodkiewkę kroimy dowolnie.
Jajka z rzodkiewką porem i majonezem
Rzodkiewkę i pozostałe składniki łączymy majonezem i doprawiamy do smaku.
Jajka z rzodkiewką porem i majonezem
Przygotowany sos nakładamy na połówki jajek.