Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane pieczonym burakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie jajka faszerowane pieczonym burakiem są bardzo smaczne, a do tego ładnie będą prezentować się na Wielkanocnym stole.

Jajka faszerowane pieczonym burakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane pieczonym burakiem

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczonym burakiem
Buraka dokładnie szorujemy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

Jajka gotujemy na twardo, przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka.

Buraka obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do rozdrabniacza razem z żółtkami. Rozdrabniamy do uzyskania w miarę jednolitej masy. Przekładamy farsz do miski, dodajemy parmezan starty na tarce i mieszamy. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Nakładamy farsz do jajek i oprószamy resztą startego parmezanu, Podajemy od razu po przygotowaniu.
Jajka faszerowane pieczonym burakiem
Buraka dokładnie szorujemy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Jajka faszerowane pieczonym burakiem
Buraka obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do rozdrabniacza razem z żółtkami.
Jajka faszerowane pieczonym burakiem
Przekładamy farsz do miski, dodajemy parmezan starty na tarce i mieszamy.
Jajka faszerowane pieczonym burakiem
Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.