Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pieczonym burakiem
Buraka dokładnie szorujemy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Jajka gotujemy na twardo, przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka.
Buraka obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do rozdrabniacza razem z żółtkami. Rozdrabniamy do uzyskania w miarę jednolitej masy. Przekładamy farsz do miski, dodajemy parmezan starty na tarce i mieszamy. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Nakładamy farsz do jajek i oprószamy resztą startego parmezanu, Podajemy od razu po przygotowaniu.
Jajka gotujemy na twardo, przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka.
Buraka obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do rozdrabniacza razem z żółtkami. Rozdrabniamy do uzyskania w miarę jednolitej masy. Przekładamy farsz do miski, dodajemy parmezan starty na tarce i mieszamy. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Nakładamy farsz do jajek i oprószamy resztą startego parmezanu, Podajemy od razu po przygotowaniu.