Sposób przygotowania:
Jajko z grzybami zapiekane w bułce
Grzyby obieramy, płuczemy i przesmażamy na maśle oprószamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni i przestudzamy.
Bułkę kroimy tak by miała czapeczkę i wycinamy środek bułki.
Do każdej bułki wkładamy dość głęboko duży plaster szynki i wbijamy jajko.
W jajko wkładamy po kilka grzybów (można oprószyć drobno pokrojoną cebulką) i troszkę jajko solimy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok15- 20 minut.
ścięty wierzch bułki wkładamy na chwile do piekarnika by był chrupiący.
Bułkę kroimy tak by miała czapeczkę i wycinamy środek bułki.
Do każdej bułki wkładamy dość głęboko duży plaster szynki i wbijamy jajko.
W jajko wkładamy po kilka grzybów (można oprószyć drobno pokrojoną cebulką) i troszkę jajko solimy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok15- 20 minut.
ścięty wierzch bułki wkładamy na chwile do piekarnika by był chrupiący.