Sposób przygotowania:
Haluszki z grzybami leśnymi
Do miski wbijamy jajka mieszamy i dodajemy tyle mai aby powstało dość gęste ciasto, solimy do smaku. W garnku zagotowujemy osolona wodę. Kładziemy długie kluseczki za pomocą widelca na wrzątek. Czekamy do wypłynięcia wyławiamy kluski.
Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki. Dymkę kroimy. Na patelni na masełku podsmażamy grzyby dodajemy pokrojona dymkę. Kiedy są miękkie dodajemy na patelnie wcześniej ugotowane kluski mieszamy z grzybami. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki. Dymkę kroimy. Na patelni na masełku podsmażamy grzyby dodajemy pokrojona dymkę. Kiedy są miękkie dodajemy na patelnie wcześniej ugotowane kluski mieszamy z grzybami. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.