Sposób przygotowania:
Łopatka wieprzowa duszona z maślakmi
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki.Oprószamy pierzem i solą. Maślaki obieramy, płuczemy jeśli trzeba kroimy. Cebulę kroimy w plastry.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy mięso. Przekładamy do rondla, a na pozostałym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy do mięsa. Dodajemy też przygotowane grzyby.
Podlewamy bulionem albo wodą i dodajemy liść laurowy. Oprószamy solą, pieprzem i dusimy do miękkości mięsa.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy mięso. Przekładamy do rondla, a na pozostałym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy do mięsa. Dodajemy też przygotowane grzyby.
Podlewamy bulionem albo wodą i dodajemy liść laurowy. Oprószamy solą, pieprzem i dusimy do miękkości mięsa.