Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Omlet z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszny omlet pachnący grzybami. Jest szybki i łatwy do przygotowania. Idealny na śniadanie. Każdemu będzie smakować.

Omlet z grzybami

Składniki:

Omlet z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Omlet z grzybami
1. Grzyby oczyszczam, płuczę i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni, na maśle podsmażam grzyby razem z cebulą.

2. Jajka ubijam trzepaczką z odrobiną soli i pieprzu. Jajka wylewam na grzyby na patelni. Smażę na małym ogniu. Kiedy omlet lekko się zarumieni przewracam delikatnie na drugą stronę i chwilą smażę. Gotowy omlet wykładam na talerz.

Tagi:

omlet