Sposób przygotowania:
Mielone na grzybowo
Średniej wielkości kotlety kroimy na połowy. Grzyby obieramy, kroimy , płuczemy i osączamy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy grzyby i drobno pokrojoną cebulę, dusimy ok 10 min i doprawiamy do smaku. Zdejmujemy łyżką grzyby z patelni, dodajemy tartą bułkę i posiekaną natkę pietruszki.
Doprawiamy do smaku i nakładamy na połówki kotletów. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w nagrzanym piekarniku ok 10 min, wyciągamy i zasypujemy serem.
Ponownie wstawiamy do piekarnika aż ser się roztopi.
Doprawiamy do smaku i nakładamy na połówki kotletów. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w nagrzanym piekarniku ok 10 min, wyciągamy i zasypujemy serem.
Ponownie wstawiamy do piekarnika aż ser się roztopi.