katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajko z warzywami w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jajko trochę inaczej ...

Jajko z warzywami w galarecie

Składniki:

Jajko z warzywami w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Jajko z warzywami w galarecie
Żelatynę rozprowadzamy w gorącym bulionie i odstawiamy do stężenia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy. Marchew gotujemy, studzimy i obieramy. Część kroimy w kostkę, resztę zostawiamy do dekoracji. Na spód małych salaterek albo innych pojemników wykładamy po ok. łyżce groszku, kukurydzy i pokrojonej marchewki. Jajka przekrawamy na połowy, oprószamy solą i pieprzem, układamy na warzywach. Zalewamy lekko tężejącym bulionem. Galaretki można udekorować marchewką.

Tagi:

jajko jajka