Sposób przygotowania:
Jajko zapiekane w bułce z szynką i żółtym serem
W bułkach kajzerkach od góry zrobić otwory wydrążając nieco miąższu bułki ze środka, by powstały jakby kieszonki, koszyczki z bułek. Posmarować środek bułki masłem i wyłożyć środek obu bułek żółtym serem. Wydrążone bułki posmarowane masłem i wyłożone serem przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Do środka bułki wkroić trochę wędliny, pokroić wędlinę w kostkę i włożyć ją do środka bułki. Do środka każdej z bułek, na wierzch wkrojonej wędliny wbić po jednym jajku. Jajka z wierzchu obsypać solą, słodką mieloną papryką oraz suszoną natką pietruszki. Na wierzch bułek położyć żółty ser przykrywając nim wbite jajka. Bułki z jajkiem i z dodatkami zapiekać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.