grel10

grel10

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Japończyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna przystawka, sprawdza się na każdym stole!

Japończyki

Składniki:

Japończyki

 

  • 4 jajka
  • 4 średnie matiasy (lub po prostu płaty śledziowe)duża cebula
  • duży ogórek kiszony
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • groszek

Sposób przygotowania:

Japończyki
Śledzie wcześniej wymoczyć w wodzie, żeby nie były za słone, a jajka ugotować na twardo. Na półmisku układać kolejno: gruby plaster cebuli (oprószony solą i pieprzem), duży (ale krojony po skosie, płaski) plaster ogórka, połówkę jajka i na samą górę połowę płata śledziowego. Całość przebijamy wykałaczką, aby się nie rozpadło. Obsypujemy w koło groszkiem i oblewamy obficie majonezem. Najlepsze są drugiego dnia!

Tagi:

jajko jajka