iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jarmuż z pomidorami , bekonem i cieciorką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Jarmuż z pomidorami , bekonem i cieciorką . Pomysł na szybki i zdrowy obiad , mamy w nim wszystko co organizmowi na wiosnę potrzeba .

Jarmuż z pomidorami , bekonem i cieciorką

Składniki:

Jarmuż z pomidorami , bekonem i cieciorką

 

  • jarmuż
  • bekon ok 20 dag
  • pomidory ok 2 szt
  • sól, pieprz
  • masło ok 1 łyżeczka ,
  • oliwa ok 1 łyżeczka
  • cieciorka 1/2 szklanki

Sposób przygotowania:

Jarmuż z pomidorami , bekonem i cieciorką
Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy olej. Dodajemy posiekany czosnek a następnie umyty i osuszony jarmuż. Smażymy chwilę . Dodajemy pokrojony bekon - smażymy aż się zarumieni. . Mieszamy . Następnie dodajemy pokrojonego pomidora. Wszystko razem smażymy. doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodajemy odsączoną z zalewy cieciorkę. Chwilę smażymy i podajemy.