Sposób przygotowania:
Jarmużowe tartaletki z zielonymi warzywami
Jarmuż rozmrozić, odcisnąć z wody. Do miski wsypać mąkę, dodać jarmuż, żółtko, masło, sól i cukier. Wyrobić jednolite ciasto. Podzielić na 4 równe części.
Foremki na tartaletki posmarować masłem, wylepić dno i boki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 25 minut. Wyjąć z foremek.
Do miseczki wyłożyć serek, dodać pesto, wmieszać. Podzielić na 4 części, wyłożyć na dno jarmużowych korpusów.
Brokuły gotować ok. 1-2 minuty w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Zielony groszek gotować w osolonej wodzie ok. 6-7 minut, odcedzić i ostudzić. Seler naciowy pokroić na niewielkie kawałki.
Przygotowane warzywa układać na zielonej masie w tartaletkach.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C na ok 5 minut ale różnie dobrze smakują na zimno, bez zapiekania z nadzieniem.
Foremki na tartaletki posmarować masłem, wylepić dno i boki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 25 minut. Wyjąć z foremek.
Do miseczki wyłożyć serek, dodać pesto, wmieszać. Podzielić na 4 części, wyłożyć na dno jarmużowych korpusów.
Brokuły gotować ok. 1-2 minuty w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Zielony groszek gotować w osolonej wodzie ok. 6-7 minut, odcedzić i ostudzić. Seler naciowy pokroić na niewielkie kawałki.
Przygotowane warzywa układać na zielonej masie w tartaletkach.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C na ok 5 minut ale różnie dobrze smakują na zimno, bez zapiekania z nadzieniem.
ciasteczka