Sposób przygotowania:
Wytrawne tarteletki z sałatkąETAP 1:
Mąkę posiekać z masłem, dodać szczyptę soli, żółtko i zimną wodę. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
ETAP 2:
Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić posmarowane oliwą foremki. Ponownie włożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Upiec na złoty kolor, ostudzić.
ETAP 3:
Marchewkę, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Cebulę i papryczkę chili drobno posiekać.
Fasolę osączyć z zalewy i przelać przegotowaną wodą.
Wszystkie składniki oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem z bazylią, wymieszać.
ETAP 4:
Na dno tarteletek włożyć po kawałku kapusty pekińskiej, napełnić sałatką.
ETAP 5:
Ułożyć wędlinę i ozdobić kleksem z majonezu.