Martajadwiga

Martajadwiga

Szef Kuchni
[Przepisów: 99]

Jarzębionowa kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na czasie, teraz pełno jarzębiny

Jarzębionowa kapusta

Składniki:

Jarzębionowa kapusta

 

  • 2 kiście jarzębiny
  • 2 duże cebule
  • 1 główna białej kapusty
  • 2 łyżki soli
  • 10 listków laurowych
  • kilka ziarenek pieprzu
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • pół łyżeczki kminku

Sposób przygotowania:

Jarzębionowa kapusta
Umyć kapustę, potem poszatkować. Poczekać 4 godziny, następnie odlać sok. Obrać cebulę, posiekać. Umyć jarzębinę, usunąć gałązki. Składniki ułożyć warstwowo w naczyniu. Kolejne warstwy oprószać przyprawami. Pozostawić na cztery dni. Usunąć sok z kapusty. Porozkładać do słoików. Pasteryzować 20 minut.

Tagi:

kapusta