Sposób przygotowania:
Jarzynka do obiadu Eli z kalafioremprzygotowanie składników
Kalafior opłukać i odciąć różyczki. Większe różyczki pokroić na mniejsze części.
przygotowanie składników cd
Głąb kalafiora obrać ze zdrewniałych części. Głąb i małe listki kalafiora opłukać i pokroić.
przygotowanie składników cd
Marchewki obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Fasolkę opłukać i odciąć końcówki od strony łodygi. Pokroić fasolkę na mniejsze kawałki.
przygotowanie składników cd
Koperek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie jarzynki
Do garnka włożyć różyczki, głąb i listki kalafiora. Do kalafiora dodać marchewkę i fasolkę. Całość posolić, zalać małą ilością wody i ugotować.
przygotowanie jarzynki cd
Do ugotowanych warzyw dodać masło i mąkę. .Całość doprawić pieprzem, wymieszać i przesmażyć. Jarzynkę wymieszać z koperkiem. Smacznego!
gusia1000