Sposób przygotowania:
Cukinia duszona z koperkiem
Cukinie dokładnie umyć i osuszyć. Ja daje jak mam żółtą i zieloną wtedy lepiej prezentuje się na talerzu. Odkroić końce i pokroć w miarę równa średnią kostkę. Rozgrzać głęboka patelnie i rozpuścić masło. Wrzucić cukinię i smażyć.
Cukinia puści soku i zacznie się w nim dusić. Dusić aż cukinia zmięknie ale nadal będzie lekko chrupiąca. Dodać koperek, do smaku doprawić solą.
Gdy cukinia będzie juz gotowa na koniec dodać śmietankę. Wymieszać i jeszczę chwilę razem dusić aby składniki się połączyły i można podawać.
Cukinia puści soku i zacznie się w nim dusić. Dusić aż cukinia zmięknie ale nadal będzie lekko chrupiąca. Dodać koperek, do smaku doprawić solą.
Gdy cukinia będzie juz gotowa na koniec dodać śmietankę. Wymieszać i jeszczę chwilę razem dusić aby składniki się połączyły i można podawać.
Jagodowa
Magdalena88