Sposób przygotowania:
Cukinia duszona z koperkiem
Cukinie dokładnie umyć i osuszyć. Ja daje jak mam żółtą i zieloną wtedy lepiej prezentuje się na talerzu. Odkroić końce i pokroć w miarę równa średnią kostkę. Rozgrzać głęboka patelnie i rozpuścić masło. Wrzucić cukinię i smażyć.
Cukinia puści soku i zacznie się w nim dusić. Dusić aż cukinia zmięknie ale nadal będzie lekko chrupiąca. Dodać koperek, do smaku doprawić solą.
Gdy cukinia będzie juz gotowa na koniec dodać śmietankę. Wymieszać i jeszczę chwilę razem dusić aby składniki się połączyły i można podawać.
Cukinia puści soku i zacznie się w nim dusić. Dusić aż cukinia zmięknie ale nadal będzie lekko chrupiąca. Dodać koperek, do smaku doprawić solą.
Gdy cukinia będzie juz gotowa na koniec dodać śmietankę. Wymieszać i jeszczę chwilę razem dusić aby składniki się połączyły i można podawać.
![Cukinia duszona z koperkiem Cukinia duszona z koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-duszona-z-koperkiem-424219.jpg)
![Cukinia duszona z koperkiem Cukinia duszona z koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-duszona-z-koperkiem-424222.jpg)
![Cukinia duszona z koperkiem Cukinia duszona z koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-duszona-z-koperkiem-424226.jpg)
![Cukinia duszona z koperkiem Cukinia duszona z koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-duszona-z-koperkiem-424239.jpg)
Jagodowa
Magdalena88