Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Jarzyny gotowane na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ugotowane na parze warzywa podajemy jako dodatek do drugiego dania.

Jarzyny gotowane na parze Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jarzyny gotowane na parze

 

Sposób przygotowania:

Jarzyny gotowane na parze
Marchewkę, seler oraz pietruszkę obrać, umyć i osuszyć. Pietruszkę i marchewkę pokroić w plasterki, seler pociąć w słupki. Dodać do smaku sól morską i czosnek granulowany. Wymieszać jarzyny z przyprawami, przełożyć do parowaru. Gotować na parze przez 30 minut. Podawać z ziemniaczkami i mięskiem.
Jarzyny gotowane na parze
Obrane i umyte jarzyny pokroic na mniejsze kawałki.
Jarzyny gotowane na parze
Przyprawić solą morską i czosnkiem i przełożyć do parowaru.