Sposób przygotowania:
Tort „trzy czekolady”
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno z cukrem, połączyć z żółtkami, delikatnie wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia, wiórkami i startymi orzechami. Masę wlać do tortownicy z natłuszczonym dnem o średnicy 23 cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 minut. Piec do suchego patyczka. Biszkopta ostudzić i przekroić na trzy krążki.
Każdą czekoladę osobno rozpuścić w kąpieli wodnej. Do mlecznej i białej dodać 3-4 łyżki śmietany kremówki. Wystudzić. Kremówkę podzielić na 3 części. Każdą ubić ze śmietan-fixem i wymieszać z czekoladą.
Biszkopta nasączyć wodą z alkoholem i sokiem z cytryny i przełożyć kremami. Wierzch udekorować wedle uznania. Tort schłodzić przed podaniem. Smacznego :)
Każdą czekoladę osobno rozpuścić w kąpieli wodnej. Do mlecznej i białej dodać 3-4 łyżki śmietany kremówki. Wystudzić. Kremówkę podzielić na 3 części. Każdą ubić ze śmietan-fixem i wymieszać z czekoladą.
Biszkopta nasączyć wodą z alkoholem i sokiem z cytryny i przełożyć kremami. Wierzch udekorować wedle uznania. Tort schłodzić przed podaniem. Smacznego :)