Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Jasny biszkopt wg Wafelek2601

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ten przepis wykorzystuję, kiedy piekę biszkopt "pod ciasto" w tortownicy.

Jasny biszkopt  wg Wafelek2601 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jasny biszkopt wg Wafelek2601

 

  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki cukru
  • mały cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Jasny biszkopt wg Wafelek2601
Jajka umyć, wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy. Ubijać mikserem ok. 5 minut, aż powstanie jednolita, pulchna masa. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać do jajek, ciągle delikatnie mieszając. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny.
Jasny biszkopt  wg Wafelek2601
Jajka połączyć z cukrem i cukrem waniliowym.
Jasny biszkopt  wg Wafelek2601
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na jednolitą masę.
Jasny biszkopt  wg Wafelek2601
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, powoli dodawać do jajek.
Jasny biszkopt  wg Wafelek2601
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać powstałą masę.