Sposób przygotowania:
Jasny biszkopt wg Wafelek2601
Jajka umyć, wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy. Ubijać mikserem ok. 5 minut, aż powstanie jednolita, pulchna masa. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać do jajek, ciągle delikatnie mieszając. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny.
![Jasny biszkopt wg Wafelek2601 Jasny biszkopt wg Wafelek2601](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jasny-biszkopt-wg-wafelek2601-119855.jpg)
![Jasny biszkopt wg Wafelek2601 Jasny biszkopt wg Wafelek2601](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jasny-biszkopt-wg-wafelek2601-119856.jpg)
![Jasny biszkopt wg Wafelek2601 Jasny biszkopt wg Wafelek2601](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jasny-biszkopt-wg-wafelek2601-119857.jpg)
![Jasny biszkopt wg Wafelek2601 Jasny biszkopt wg Wafelek2601](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jasny-biszkopt-wg-wafelek2601-119858.jpg)