Sposób przygotowania:
Jasny biszkopt z 4 jajek
Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy. Jajka z cukrem ubić na puszysty krem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Do ubitych jajek stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia i bardzo delikatnie mieszać. Średnią tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Do tortownicy przelać ciasto, wyrównać powierzchnię. Biszkopt piec w 180 stopniach przez ok.25 minut (aż wierzch się ładnie zrumieni). Upieczony biszkopt wyłożyć z tortownicy na czystą ściereczkę i ostudzić. Ostudzony biszkopt kroić na 3 płaty i przekładać dowolnym kremem.
![Jasny biszkopt z 4 jajek Jasny biszkopt z 4 jajek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jasny-biszkopt-z-4-jajek-114071.jpg)
![Jasny biszkopt z 4 jajek Jasny biszkopt z 4 jajek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jasny-biszkopt-z-4-jajek-114072.jpg)
![Jasny biszkopt z 4 jajek Jasny biszkopt z 4 jajek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jasny-biszkopt-z-4-jajek-114073.jpg)
Beata1982
Beatris
Tortownica o średnicy 22 cm.