Sposób przygotowania:
Dyniowo-cukiniowe placuszkiETAP 1
Cukinię myjemy, osuszamy, a następnie ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Startą delikatnie nasalamy i pozostawiamy na około 10 minut.
ETAP 2
Między czasie dynię obieramy, usuwamy z niej pestki i także ścieramy na tarce o grubych oczkach.
ETAP 3
Cebulę oraz kiełbasę kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy.
Do startej dyni dodajemy odciśniętą z powstałego soku cukinię, cebulę, kiełbasę, natkę, jajka, mąkę oraz przyprawy do smaku.
ETAP 4
Całość dokładnie mieszamy.
ETAP 5
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy porcje „warzywnego ciasta”. Placuszki smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy.
SylaUla
cherry
robaczek
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki