ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Jesienna zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Idealna zupa na zimne pochmurne jesienne dni, syci, dostarcza witamin i dobrze smakuje dorosłym i

Jesienna zupa jarzynowa

Składniki:

Jesienna zupa jarzynowa

 

 

Sposób przygotowania:

Jesienna zupa jarzynowa
Ziemniaki, pietruszkę, seler, marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę (pietruszkę i seler w drobniejszą). Wrzucamy do garnka. Wlewamy wodę, zagotowujemy. Po 5 minutach dodajemy posiekanego pora, wrzucamy groszek i fasolkę, gotujemy do miękkości warzyw. Następnie w pół szklanki zimnej wody roztrzepujemy mąkę, dodajemy śmietanę. Hartujemy i wlewamy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem