akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Jesienne dyniowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Najlepsze dyniowe babeczki jakie miałam okazję zrobić ;) Wilgotne, aromatyczne, intensywnie dyniowe i cynamonowe!

Jesienne dyniowe babeczki

Składniki:

Jesienne dyniowe babeczki

Ciasto

Dodatkowo

  • cukier puder do oprószenia

Sposób przygotowania:

Jesienne dyniowe babeczki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Puree, jajka, olej oraz cukry roztrzepać za pomocą trzepaczki. W innym naczyniu wymieszać suche składniki. Dodać do nich mokre i krótko wymieszać tylko do połączenia składników.

Masę nakładać do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w 180 st.C przez około 20 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć i przestudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego! 

Tagi:

dynia