Sposób przygotowania:
Dyniowe muffiny z nutellą
Dynię zetrzeć na tarce i gotować tak długo aż się rozgotuje, a woda wyparuje. Od czasu do czasu mieszać. Na koniec gdy już odpowiednio gęsta dodać cukier i gotować jeszcze kilka minut. Odstawić do ostygnięcia. Z tej porcji wyszły mi 2 szklanki pure. Rozgrzać piekarnik do 180 °. Przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i przyprawy razem do miski. W misce miksera ubić masło i brązowy cukier na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ubijając na niskich obrotach. Następnie na przemian dodawać mąkę i maślankę, na koniec dodać dynię, mieszać dopóki wszystko się nie połączy. Do formy na muffinki dawać po 2 łyżki farszu, na to 1 łyżeczkę nutelli a następnie przykryć łyżką ciasta. Piec przez 25-30 minut, aż babeczki będą miały złoty kolor. Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 10 minut. Stopić masło. W misce wymieszać cukier i cynamon. Po schłodzeniu babeczek wyjąc je na talerz, każdą posmarować masłem i obtoczyć w mieszaninie cukru. Ja zrobiłam jedną blaszkę bardzo małych muffinek i pól blaszki dużych.