Sposób przygotowania:
Jesienny pieróg z kurkami
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę , podsmażamy ja na oleju. Następnie dodajemy oczyszczone kurki. Smażymy.
Młoda kiszona kapustę obgotowujemy ok 10 min. Odcedzamy i dodajemy na patelnię z cebulka i kurkami. Smażymy doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy. Nakładamy zimny farsz i zlepiamy. Smarujemy rozmieszanym jajkiem nacinamy wierzch pieroga i posypujemy makiem.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 20 min w 200 stopniach. Podajemy na zimno lub na ciepło.
Młoda kiszona kapustę obgotowujemy ok 10 min. Odcedzamy i dodajemy na patelnię z cebulka i kurkami. Smażymy doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy. Nakładamy zimny farsz i zlepiamy. Smarujemy rozmieszanym jajkiem nacinamy wierzch pieroga i posypujemy makiem.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 20 min w 200 stopniach. Podajemy na zimno lub na ciepło.
marietta
iwa643
:) zgadzam się