wodna

wodna

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Pieróg z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieróg z mięsem po meksykańsku

Pieróg z mięsem

Składniki:

Pieróg z mięsem

 

 

  • Farsz:
  • 500g mięsa mielonego,
  • 400ml pomidorów z puszki,
  • pół puszki czerwonej fasoli,
  • 1 cebula,

 

 

  • Dodatkowo:
  • koncentrat pomidorowy,
  • rozmącone jajko.

 

 

Sposób przygotowania:

Pieróg z mięsem
Ciasto: Zrobić rozczyn z drożdży. Wlać do przesianej mąki, dodać sól i oliwę. Wyrabiać 10 minut na gładką kulę i odstawić w ciepłe miejsce na minimum 30 minut. Farsz. Mięso mielone smażyć na wolnym ogniu z dodatkiem przypraw, dodać posiekaną cebulę i czosnek, pomidory z puszki. Ciasto rozwałkowujemy w ładne koło, zostawiając boki wolne- nakładamy koncentrat pomidorowy, posypujemy startym serem, następnie nakładamy farsz i znów posypujemy serem. Zamykamy pieróg, smarujemy jajem i wstawiamy do piekarnika na minimum 30 minut. Smacznego! :)