kwiatula

kwiatula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

jeżowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

cieszy oczka dzieciaków i swietnie smakuje

jeżowiec

Składniki:

jeżowiec

 

  • po szklance maku
  • białek/ok z 5 jaj
  • cukru
  • mąki
  • 1/2 kostki margaryny
  • łyzeczka proszku do pieczenia
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • op.ryzu preparowanego

 

Sposób przygotowania:

jeżowiec
Z białek ubic pianę po koniec ubijania dodac ,cukier i ubijac do stęzenia .Wlać rozpuszczona margarynę i chwile ubijąc aby sie połaczyła z piana. Wymieszac z mąką, proszkiem do pieczenia i makiem pIec w keksówce 30 min 180 st .Pokruszona czekolade rozpuscic na parze z dodatkiem 1 łyzki wody. Ciasto polac polewa czekoladową i posypac ryzem preparowanym. Smacznego!

Tagi:

czekolada mak