marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Jeżyk na sposób grecki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jabłko umyć i przekroić na pół.Na wykałaczki nabijać połówkę pis- tacji,a od dołu ziołową kostkę sera i oliwkę.Wbijać wykałaczkę w jabłko.

Jeżyk na sposób grecki.

Składniki:

Jeżyk na sposób grecki.

 

  • 1 duże zielone jabłko,
  • 1 opakowanie serka"Patros" w kostkach,
  • 1 torebka pistacji,
  • słoiczek czarnych oliwek.

Sposób przygotowania:

Jeżyk na sposób grecki.
Jabłko umyć i przekroić na połówkę.Na wykałaczkę każdą nabić
rozłupany orzeszek,ale delikatnie,by nie pękł.Od spodu zaś wbić
po dwie kostki sera ziołowego i oliwek na przemian i wbijać kolejno
każdą tak nadzianą wykałaczkę,aż się zapełni miejsce.Potem to
samo zapełnić drugą połówkę jabłka lub trochę inaczej.Podawać
jako przystawkę.