Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 250]

Jeżyny w syropie na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Najlepsza jeżyna to ta leśna. Posiada wiele cennych wartości, jest antyrakowa, można ją spożywać w diecie cukrzycowej i odchudzającej

Jeżyny w syropie na zimę Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jeżyny w syropie na zimę

 

Sposób przygotowania:

Jeżyny w syropie na zimę
Jeżyny przebrać i szybko wypłukać. Osuszyć, zasypać cukrem i odstawić na godzinę, żeby cukier zrozpuścił się i powstał sok. Sok zlać i zagotować. Gotującym zalać jeżyny. Gotować około 10 minut. Gotujące jeżyny wraz sokiem przekładać do wyparzonych nagrzanych słoików. Słoiki do ostygnięcia położyć do góry dnem.
Jeżyny w syropie na zimę
Jezyny najkepiej jest gotować w garnku z grubym dnem

Tagi:

owoce jeżyny