Sposób przygotowania:
Jodła
Ciasto
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem a na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek i lekko wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i wymieszać do drugiej pół szkl suchego maku.,a trzecią zostawić .
Do formy wlać ciasto kakaowe ułożyć biszkopty a między nie wiśnie i rodzynki.Nałożyć ciasto makowe i znowu ułożyć biszkopty,dodać wiśnie i rodzynki.Zalać ciastem białym i piec 40 minut w tem 180 stopni.
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem a na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek i lekko wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i wymieszać do drugiej pół szkl suchego maku.,a trzecią zostawić .
Do formy wlać ciasto kakaowe ułożyć biszkopty a między nie wiśnie i rodzynki.Nałożyć ciasto makowe i znowu ułożyć biszkopty,dodać wiśnie i rodzynki.Zalać ciastem białym i piec 40 minut w tem 180 stopni.
msewka
misia14
czy do białego ciasta nie trzeba dodać mąki???
msewka
Podejrzewam,że mąki ma być 2,5 szklanki mąki ale faktycznie napisane jest 2/5 .
laura100
białe ciasto jest z mąką bo to te które dzielimy na 3 części