laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Jodła

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wydrylowane wiśnie gorąco polecam

Jodła

Składniki:

Jodła

 

  • 2 kostki margaryny
  • 8 jaj
  • 2/5 szkl mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/5 szkl cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 1/2 szkl suchego maku
  • paczka biszkoptów
  • wiśnie
  • rodzynnki

 

Sposób przygotowania:

Jodła
Ciasto
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem a na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek i lekko wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i wymieszać do drugiej pół szkl suchego maku.,a trzecią zostawić .
Do formy wlać ciasto kakaowe ułożyć biszkopty a między nie wiśnie i rodzynki.Nałożyć ciasto makowe i znowu ułożyć biszkopty,dodać wiśnie i rodzynki.Zalać ciastem białym i piec 40 minut w tem 180 stopni.

Tagi:

biszkopt mak