misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Panna Cotta z mango i malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ułóż mango na talerzykach, wyjmij pannę cottę z foremek, połóż na mango i polej dodatkowo sosem malinowym....

Panna Cotta z mango i malinami

Składniki:

Panna Cotta z mango i malinami

 

  • 1 filiżanka mleka
  • 300ml gęstej śmietany
  • 1/2 laski wanilii, przekrojonej na pół
  • 1/3 filiżanki cukru pudru
  • 1/3 filiżanki soku z malin z pestkami
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2 łyżki stołowe wody
  • 2 małe owoce mango

 

Sposób przygotowania:

Panna Cotta z mango i malinami
Zagrzej mleko, śmietanę, wanilię i cukier w średnim garnku, na niedużym ogniu. Przelej wszystko do dzbanka, wyjmij wanilię i wmieszaj sok malinowy. Odstaw do ostudzenia. Wsyp żelatynę na wodę w filiżance. Wstaw ja do garnka gotującej się wody i poczekaj, aż żelatyna się rozpuści. Lekko przestudź. Wlej do wcześniej przygotowanej mieszanki mleka i śmietany. Rozlej mieszankę do foremek, przykryj i wstaw do lodówki na 6 godzin lub do momentu kiedy zawartość foremek się zsiądzie. Oddziel mango od pestki, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Ułóż mango na talerzykach, wyjmij pannę cottę z foremek, połóż na mango i polej dodatkowo sosem malinowym.