Sposób przygotowania:
Babeczki z jagodami i śmietaną
Wyrabiamy ciasto kruche z podanych składników. Foremki ( około 20 szt) lekko smarujemy.
Ciasto wałkujemy wycinamy krążki wyklejamy foremki. Ciasto nakłuwamy widelcem. Tak przygotowane foremki wkładam do lodówki na około 30 minut.
Nagrzewam piekarnik 175 st i pieczemy babeczki na złoty kolor około 20-25 minut studzimy. Wyjmujemy z foremek.
Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie mieszamy i zostawiamy, aż napęcznieje. Następnie zalewamy wrzącą wodą mieszamy, aż się rozpuści i zostawiamy, aż lekko przestygnie. Wody za każdym razem lejemy tylko trochę.
Zimne babeczki smarujemy od środka odrobiną dżemu z czarnej porzeczki.
Do każdej babeczki wrzucamy kilka owoców. Ubijamy śmietanę z cukrem jak jest już ubita wlewamy chłodną zelatynę. Śmietanę wstawiamy na moment do lodówki.
Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego wyciskamy do każdej babeczki. Na górę każdej babeczki dajemy jeszcze po kilka owoców.
POLECAM!!!
Ciasto wałkujemy wycinamy krążki wyklejamy foremki. Ciasto nakłuwamy widelcem. Tak przygotowane foremki wkładam do lodówki na około 30 minut.
Nagrzewam piekarnik 175 st i pieczemy babeczki na złoty kolor około 20-25 minut studzimy. Wyjmujemy z foremek.
Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie mieszamy i zostawiamy, aż napęcznieje. Następnie zalewamy wrzącą wodą mieszamy, aż się rozpuści i zostawiamy, aż lekko przestygnie. Wody za każdym razem lejemy tylko trochę.
Zimne babeczki smarujemy od środka odrobiną dżemu z czarnej porzeczki.
Do każdej babeczki wrzucamy kilka owoców. Ubijamy śmietanę z cukrem jak jest już ubita wlewamy chłodną zelatynę. Śmietanę wstawiamy na moment do lodówki.
Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego wyciskamy do każdej babeczki. Na górę każdej babeczki dajemy jeszcze po kilka owoców.
POLECAM!!!
gusia1000
gosia56
Bardzo dziękuję były pyszne ;)