Sposób przygotowania:
Naleśnikowy makaron z wiśniamiETAP 1:
Z mąki, jajka, cukru waniliowego i mleka zmiksować jednolite ciasto naleśnikowe. Na patelni smażyć partiami naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Z podanych proporcji powinno wyjść 3-4 sztuki naleśników. U mnie 3 po ok. 25cm średnicy.
Naleśniki po usmażeniu wyłożyć na talerz. Następnie jeden naleśnik zwinąć w rulon i pokroić go w cienkie paseczki jak ciasto na makaron. Paseczki przełożyć do miseczki. Posypać je pokruszonym białym serem. Ok. 50g sera na jeden naleśnik.
Wiśnie wypestkować. Na jeden naleśnik wsypałam kilkanaście mniejszych wiśni. Polać to ok. 2 łyżkami jogurtu naturalnego i posypać ok. 1 łyżeczką cukru. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.
Z jednego naleśnika robić jedną porcję. Podawać jako deser lub samodzielny posiłek.