Sposób przygotowania:
Jogurtowe babeczki z czerwoną porzeczkąETAP 1:
Przygotuj foremki na tartaletki (u mnie 12 sztuk), dno oraz boki wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą.
Czerwoną porzeczkę opłucz pod bieżącą wodą, 50 g odłóż do dekoracji resztę obierz z szypułek. Jajka i cukier trzcinowy umieść w misie miksera, ubij na puszysta masę.
Do ubitych jajek wlej olej rzepakowy i dodawaj partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Następnie dodaj kakao i kefir, jeszcze raz zmiksuj do połączenia składników. Na końcu dodaj czerwoną porzeczkę i wymieszaj z ciastem.
Napełnij foremki ciastem do 3/4 wysokości, foremki ustaw na blaszkach. Wstaw do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piecz przez 30 minut do suchego patyczka.
Gotowe babeczki wystudź, przed podaniem oprósz cukrem pudrem i udekoruj porzeczkami.
SylaUla