Sposób przygotowania:
Bułeczki owsiane
Mąkę, płatki owsiane, sól i sodę mieszamy razem.
W szklance mieszamy piwo oraz maślankę i dodajemy do składników suchych, dodajemy także olej oraz miód i całość mieszamy łyżką. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej owsianki.
Następnie formujemy bułki (dobrze jest oprószyć sobie ręce mąką) i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Po wierzchu posypujemy płatkami owsianymi.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C, przez około 15 minut. Po wyjęciu należy bułeczki wystudzić.
Smacznego.
W szklance mieszamy piwo oraz maślankę i dodajemy do składników suchych, dodajemy także olej oraz miód i całość mieszamy łyżką. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej owsianki.
Następnie formujemy bułki (dobrze jest oprószyć sobie ręce mąką) i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Po wierzchu posypujemy płatkami owsianymi.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C, przez około 15 minut. Po wyjęciu należy bułeczki wystudzić.
Smacznego.