Sposób przygotowania:
Wytrawne muffinki z cukinią i papryką
Cukinię myjemy i wycieramy ściereczką, ścieramy na tarce jarzynowej. Solimy i odstawiamy. W międzyczasie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem paprykę i kroimy w kosteczkę.
Do miski wkładamy odciśnietą z płynu startą cukinię i wybijamy jajko.
Dokładamy jogurt i mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i pokrojoną paprykę oraz sól i pieprz,mieszamy. Masę przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 - 30 minut.
Do miski wkładamy odciśnietą z płynu startą cukinię i wybijamy jajko.
Dokładamy jogurt i mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i pokrojoną paprykę oraz sól i pieprz,mieszamy. Masę przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 - 30 minut.