Sposób przygotowania:
Jogurtowe ciasto z owocami
Margarynę utrzeć z cukrem w trakcie ucierania dodawać po jednym całym jajku. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem budyniowym oraz proszkiem do pieczenia. Sypkie składniki dodawać na zmianę z jogurtem do miski z utartą masą margarynowej i cały czas ucierać na małych obrotach robota. Ciasto po przygotowaniu jest dosyć geste.
Formę do pieczenia (33cm na 23cm) wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub wyścielić na dnie papierem do pieczenia, następnie wyłożyć do niej całe ciasto, wyrównać i na wierzchu ułożyć dość gęsto maliny.
Pieczemy w temp. 180st do 45-50 min.
Cukier puder utrzeć do białości z niewielką ilością soku cytrynowego lub wody jeśli nie mamy ochoty na kwaśny lukier. Lukier ma mieć konsystencję gęstej śmietany i tak przygotowanym lukrem polewamy upieczone i wystudzone ciasto na wierzchu układamy borówki, odstawiamy do zastygnięcia lukru.
Formę do pieczenia (33cm na 23cm) wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub wyścielić na dnie papierem do pieczenia, następnie wyłożyć do niej całe ciasto, wyrównać i na wierzchu ułożyć dość gęsto maliny.
Pieczemy w temp. 180st do 45-50 min.
Cukier puder utrzeć do białości z niewielką ilością soku cytrynowego lub wody jeśli nie mamy ochoty na kwaśny lukier. Lukier ma mieć konsystencję gęstej śmietany i tak przygotowanym lukrem polewamy upieczone i wystudzone ciasto na wierzchu układamy borówki, odstawiamy do zastygnięcia lukru.
SylaUla