Sposób przygotowania:
Sernik na krakersachWykonanie :
Jaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Twaróg mielimy 3 razy ( mieliłam 5 razy) i dodajemy do ubitych jaj. Masło rozpuszczamy i kiedy będzie zimnie dodajemy do niego mąkę ziemniaczaną ( wymieszać dokładnie by mąka się rozpuściła) i dajemy do reszty składników.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i wsypujemy na dno krakersy ( nie kruszyłam ich dałam prosto z opakowania, z drugiego dałam połowę). Przekładamy masę serową na krakersy.
Pieczemy w 190 stopniach przez 15 minut ( na dno formy wstawiamy naczynie z wodą, sernik będzie taki delikatny). Po 15 minutach zmieszamy do 170 stopni i pieczemy jeszcze godzinę.
Po upieczeniu polewamy sernik czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi.