Sposób przygotowania:
Jogurtowe muffinki z porzeczkami
W misce do miksowania mieszam sypkie składniki tj. mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. W garnuszku rozpuszczam 50 g margaryny, gdy przestygnie dodaję 1 jajko i całe opakowanie dużego jogurtu, mieszam za pomocą trzepaczki, gdy się dokładnie połączą składniki, wlewam do misy z sypkimi i produktami, włączam robot kuchenny i dokładnie, ale szybko łączę wszystkie składniki. Silikonową formę smaruję łyżką margaryny i obsypuję bułką tartą. Za pomocą dużej łyżki nakładam ciasto, wrzucam po kilka porzeczek, przykrywam drugą łyżką ciasta, a wierzch obsypuję mieszanką bakaliową. (powinno być na ok. 3/4 wysokości) Piekę w nagrzanym piekarniku 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem lepiej się upewnić czy muffinki sie upiekły. Gdy wystygły obsypałam niewielką ilością cukru pudru i ozdobiłam świeżymi porzeczkami.