Sposób przygotowania:
Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem
W misce mieszamy jogurt, otręby i żółtka. Dodajemy pokrojony w plasterki banan, który następnie rozgniatamy widelcem oraz jabłko starte na tarce razem ze skórką, aby zachować jak najwięcej witamin. Następnie z ciastem mieszamy składniki suche – mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i łączymy z ciastem, aby piana nie opadła. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Podajemy ze świeżymi owocami.
![Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowe-placki-otrebowe-z-bananem-i-jablkiem-270077.jpg)
![Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowe-placki-otrebowe-z-bananem-i-jablkiem-270078.jpg)
![Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowe-placki-otrebowe-z-bananem-i-jablkiem-270079.jpg)
![Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowe-placki-otrebowe-z-bananem-i-jablkiem-270080.jpg)