Sposób przygotowania:
Jogurtowe placuszki z rabarbarem
Rabarbar myjemy i czyścimy, kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do gotującej się wody, dosypujemy cukier i gotujemy do miękkości.
Garnek z rabarbarem wstawiamy do zimnej wody i studzimy. W międzyczasie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Do zimnego rabarbaru dosypujemy mąkę i dodajemy resztę składników, miksujemy. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki.
Przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy z tłuszczu. Przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Garnek z rabarbarem wstawiamy do zimnej wody i studzimy. W międzyczasie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Do zimnego rabarbaru dosypujemy mąkę i dodajemy resztę składników, miksujemy. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki.
Przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy z tłuszczu. Przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.