Sposób przygotowania:
Domowa tortilla z miodowym kurczakiem i warzywami
Fileta z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kebabu, liściem lubczyku i suszoną natką pietruszki. Smażymy na rozgrzanej patelni do miękkości. Pod koniec wlewamy miód i dokładnie mieszamy. Smażymy jeszcze kilka minut aż miód wchłonie w mięso.
Pomidory, czerwoną paprykę oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Kapustę pekińską siekamy w piórka, cebulę kroimy w półplastry, ogórka w plastry. W miseczce mieszamy jogurt naturalny z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Każdy placek tortilli smarujemy sosem. Następnie układamy kapustę pekińską, pomidory i paprykę. Delikatnie oblewamy sosem.
Na końcu wykładamy piórka cebuli, ogórka, kurczaka i ser feta. Wierzch oblewamy ponownie sosem czosnkowym.
Pomidory, czerwoną paprykę oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Kapustę pekińską siekamy w piórka, cebulę kroimy w półplastry, ogórka w plastry. W miseczce mieszamy jogurt naturalny z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Każdy placek tortilli smarujemy sosem. Następnie układamy kapustę pekińską, pomidory i paprykę. Delikatnie oblewamy sosem.
Na końcu wykładamy piórka cebuli, ogórka, kurczaka i ser feta. Wierzch oblewamy ponownie sosem czosnkowym.