VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Domowa tortilla z miodowym kurczakiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny domowy fast food, z domowymi plackami tortilli i rewelacyjnym kurczakiem z miodową powłoką. Z dodatkiem świeżych warzyw i sosu czosnkowego smakuje obłędnie!

Domowa tortilla z miodowym kurczakiem i warzywami

Składniki:

Domowa tortilla z miodowym kurczakiem i warzywami

 

  • 6 porcji:

 

  • 6 domowych placków tortillli
  • 500 g fileta z kurczaka
  • Przyprawa do kebabu
  • Suszona natka pietruszki
  • Liść lubczyku
  • 2 łyżki miodu
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Domowa tortilla z miodowym kurczakiem i warzywami
Fileta z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kebabu, liściem lubczyku i suszoną natką pietruszki. Smażymy na rozgrzanej patelni do miękkości. Pod koniec wlewamy miód i dokładnie mieszamy. Smażymy jeszcze kilka minut aż miód wchłonie w mięso.

Pomidory, czerwoną paprykę oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Kapustę pekińską siekamy w piórka, cebulę kroimy w półplastry, ogórka w plastry. W miseczce mieszamy jogurt naturalny z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Każdy placek tortilli smarujemy sosem. Następnie układamy kapustę pekińską, pomidory i paprykę. Delikatnie oblewamy sosem.

Na końcu wykładamy piórka cebuli, ogórka, kurczaka i ser feta. Wierzch oblewamy ponownie sosem czosnkowym.