Sposób przygotowania:
Orzechowe babeczki z rabarbarem i czekoladą
1) Do miski wsypujemy mąkę, sodę oczyszczoną, cukier, pokruszone herbatniki kakaowe oraz wbijamy jajko.
2) Mieszamy i dodajemy masło orzechowe.
3) Następnie dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy.
4) Masę przekładamy do dwóch kokilek o średnicy 19 cm i wbijamy po dwie kostki czekolady deserowej.
5) Rabarbar myjemy, kroimy w kosteczkę i sypiemy po babeczkach.
6) Czekoladę trzemy na tarce o grubych oczkach i posypujemy wierzch kokilek.
7) Pieczemy przez ok. 15 minut w 220 stopniach.
2) Mieszamy i dodajemy masło orzechowe.
3) Następnie dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy.
4) Masę przekładamy do dwóch kokilek o średnicy 19 cm i wbijamy po dwie kostki czekolady deserowej.
5) Rabarbar myjemy, kroimy w kosteczkę i sypiemy po babeczkach.
6) Czekoladę trzemy na tarce o grubych oczkach i posypujemy wierzch kokilek.
7) Pieczemy przez ok. 15 minut w 220 stopniach.