Sposób przygotowania:
Jogurtowy sernik z lukrem buraczkowymETAP 1:
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
ETAP 2:
Do masy jajecznej dodać jogurty i połączyć składniki.
ETAP 3:
Wsypać budynie malinowe i krótko mikserem połączyć składniki.
ETAP 4:
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wylać masę jogurtową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec 55-60 minut, w formie sernik dobrze wystudzić.
ETAP 5:
Cukier puder wymieszać z sokiem z buraków, sokiem z cytryny na nie za gęsty lukier, ma być lekko płynny.
ETAP 6:
Sernik wyjąć z formy na duży talerz, polać lukrem buraczkowym, posypać wiórkami kokosowymi i schować do lodówki.
ETAP 7:
Lukier na środku sernika po przekrojeniu na porcje ma być lekko płynny.