Sposób przygotowania:
Jogurtowy sernik z lukrem buraczkowymETAP 1:

Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
ETAP 2:

Do masy jajecznej dodać jogurty i połączyć składniki.
ETAP 3:

Wsypać budynie malinowe i krótko mikserem połączyć składniki.
ETAP 4:

Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wylać masę jogurtową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec 55-60 minut, w formie sernik dobrze wystudzić.
ETAP 5:

Cukier puder wymieszać z sokiem z buraków, sokiem z cytryny na nie za gęsty lukier, ma być lekko płynny.
ETAP 6:

Sernik wyjąć z formy na duży talerz, polać lukrem buraczkowym, posypać wiórkami kokosowymi i schować do lodówki.
ETAP 7:

Lukier na środku sernika po przekrojeniu na porcje ma być lekko płynny.