Sposób przygotowania:
Styropian- czyli sernik bez seraPrzygotowanie ciasta:
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Jedną część ciasta zawijamy w woreczek i wkładamy do zamrażalnika, drugą część ciasta wkładamy do lodówki, na około 30 minut. Po tym czasie ciasto z lodówki wałkujemy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, posypujemy bułką tartą i nakłuwamy widelcem.
Przygotowanie masy śmietankowej:
Białka przekładamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy śmietany, proszek do pieczenia i budynie w proszku, chwilę miksujemy.
Przygotowanie do pieczenia:
Przygotowaną masę śmietankową wykładamy na ciasto.
Do pieczenia:
Ciasto wyjmujemy z zamrażarki i ścieramy na tarce o dużych oczkach na masę śmietankową.
Pieczenie:
Ciasto pieczemy w temperaturze 170 stopni około 60 minut. Studzimy, najlepiej całą noc, wyjmujemy z blaszki, kroimy i podajemy.
marietta
Babeczka35
Dziękuję:)
Jest pyszne:)