Sposób przygotowania:
Sernik bez sera
Ciasto:
Wszystkie składniki ciasta zagnieść. Ciasto podzielić na pół , jedną z nich rozwałkować i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ser:
Białka ubić z cukrem dodać śmietanę i wsypać budynie całość zmiksować. Brzoskwinie odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę i dodać do masy śmietanowej. Wylać na ciasto do blaszki i zetrzeć na tarce drugą część ciasta.
Piec ok 1 h w temp 180 stopni.
Wszystkie składniki ciasta zagnieść. Ciasto podzielić na pół , jedną z nich rozwałkować i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ser:
Białka ubić z cukrem dodać śmietanę i wsypać budynie całość zmiksować. Brzoskwinie odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę i dodać do masy śmietanowej. Wylać na ciasto do blaszki i zetrzeć na tarce drugą część ciasta.
Piec ok 1 h w temp 180 stopni.
Iwonka30