Sposób przygotowania:
Sernik bez seraETAP 1:
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z 0,5 szkl. pudru pudru na jasny krem. Dodać jogurt, proszki budyniowe i olej i zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier waniliowy i pozostały cukier puder i miksować aż cały cukier się rozpuści a piana będzie lśniąca. Pianę przełożyć do masy z żółtek i jogurtu i delikatnie wymieszać łyżką.
Tortownicę o średnicy ok. 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej masę. Ciasto wstawić do piekarnika. Pod ciastem na niższej półce piekarnika ustawić naczynie z wodą. Piec w temp. 170 stopni przez ok. 1 godzinę i 15 minut.
Po upieczeniu wystudzić. Polać białą czekoladą roztopioną z mlekiem i obsypać wiórkami kokosowymi.
SylaUla