Sposób przygotowania:
Jogurtowy torcik z truskawkami
Formę do ciast na zimno smarujemy olejem. 2 Galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzącej wody, 1/4 wylewamy na spód formy, wkładamy połówki truskawek, zostawiamy do stężenia, gdy pozostała galaretka zaczyna już tężeć, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru, 10 kropli olejku śmietankowego, oraz cały jogurt grecki, dokładnie łączymy za pomocą miksera, wsypujemy pozostałe truskawki pokrojone w kostkę, delikatnie mieszamy łyżką i wylewamy do formy, zamykamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. Wyciągamy torcik, odwracamy formę i ustawiamy ją na okrągłym talerzu, delikatnie otwieramy górną pokrywkę, wpuszczamy powietrze i pozwalamy aby ciasto samo odkleiło się od formy. Kroimy ciasto na mniejsze kawałki.