Sposób przygotowania:
Torcik jogurtowe szaleństwo z truskawkamiBiszkopt
Do ubitych białek dodaj cukier, następnie żółtka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Podziel na dwie części do jednej dodaj czerwony barwnik. Do formy w kształcie kwiatka (23 cm) wlej jednocześnie obie masy. Piecz około 25 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni C. Następnie wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty.
Masa jogurtowo – truskawkowa
Do zmiksowanych blenderem truskawek, dodaj 4 łyżki wody i galaretki, całość zagotuj i wystudź. Biały ser zmiksuj z jogurtem naturalny na gładką masę, dodaj wcześniej przygotowaną galaretkę z truskawkami. Wymieszaj i dodaj żelatynę rozrobioną w mleku .
ETAP 3:
Pierwszy blat biszkoptu przełóż do formy. Następnie brzegi formy obłóż dookoła truskawkami pokrojonymi na pół. Wlej masę jogurtowo – truskawkową. Na końcu przykryj 2 blatem biszkoptu i wstaw na około 2 godziny do lodówki .
Mus truskawkowy
Zmiksuj blenderem truskawki, dodaj rozpuszczoną w wodzie galaretkę. Wymieszaj i wlej na schłodzony biszkopt z masą jogurtowo – truskawkową.
dekoracja
Na sztywno ubij śmietanę z śmietan-fixem i cukrem.
Udekoruj torcik bitą śmietaną, truskawkami i borówkami amerykańskimi.