anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Jogurtowy tort z musem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jogurtowe ciasto połączone z owocowymi musami rozpływa się w ustach a po uzbrojeniu wygląda obłędnie.

Jogurtowy tort z musem

Składniki:

Jogurtowy tort z musem

 

  • 6 jaj
  • 1 szkl cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/ 2 margaryny
  • 1 maly jogurt naturalny
  • 1 1/2 szkl mąki
  • 500 g malin
  • 3galaretki malinowe
  • 500 g bananów
  • 3galaretki cytrynowe
  • Masa cukrowa

Sposób przygotowania:

Jogurtowy tort z musem
Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka oraz mąkę z proszkiem, wymieszać ,margarynę rozpuścić i ostudzić , dodać do ciasta razem z jogurtem i wymieszać bardzo dokładnie, wylać do tortownicy w kształcie serca i upiec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.. Wystudzić i pokroić na 3 części. Maliny włożyć do garnka dodać 1 szkl wody zagotować i rozdrobnić blenderem. Dodać sypkie galaretki i schłodzić. Banany zmiksować, galaretki rozpuścić w 1/2 szkl wody i wlać do bananów. Musami przełożyć tort. Pozostawić do stężenia w tortownicy przez 2 godziny i udekorować.

Tagi:

tort